Buxoro bastakorlik maktabining rivojlanish tendensiyalari - Nilufar Saidovna Boboyeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada Buxoro bastakorlik maktabi (ya’ni Buxoro mintaqasida shakllangan musiqa ijodiy maktabi) ning rivojlanish tendensiyalari ilmiy-metodik asosda tahlil etiladi. Maqolada bastakorlik maktabi tushunchasi, Buxoro bastakorlik maktabining tarixiy ildizlari, bugungi holati, shakllanuvchi yo‘nalishlari va muammolari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda adabiy-tahliliy, tarixiy-komparativ, kuzatuv-eksperimental metodlar qo‘llanib, Buxoro maktabining zamonaviy pedagogik hamda madaniy muhitda o‘z o‘rnini kuchaytirishi uchun tavsiyalar beriladi. Buxoro bastakorlik maktabining rivojlanish tendensiyalarini ilmiy-metodik yondoshuv bilan tahlil qilish zarurdir. Bugungi globalizatsiya sharoitida milliy musiqiy maktablar, ularning madaniy-tarbiyaviy salohiyati juda qadrli bo‘lmoqda.