Bog‘cha uchun musiqiy mashg‘ulotlar jarayoniga STEAM yondashuvini integratsiya qilish - Madina Zokirovna Islimova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida musiqiy mashg‘ulotlar jarayoniga STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) yondashuvini integratsiya qilishning nazariy va amaliy jihatlari ko‘rib chiqilgan. Zamonaviy ta’limda fanlarararo integratsiya muhim o‘rin tutadi va musiqiy tarbiya ham bundan mustasno emas. STEAM yondashuvi bolalarning ijodiy fikrlash qobiliyatini, muammolarni yechish ko‘nikmalarini va turli fanlar o‘rtasidagi bog‘liqlikni tushunishlarini rivojlantirishga yordam beradi. Musiqa va fan, texnologiya, muhandislik, san’at hamda matematika o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilingan. Shuningdek, turli yoshdagi bolalar uchun STEAM asosidagi musiqiy mashg‘ulotlarni tashkil etish metodikasi, zarur materiallar va baholash mezonlari keltirilgan.