Musiqiy ta’limda differensial yondashuvning metodik imkoniyatlari - Madina Zokirovna Islimova (Science and Education, 2025)
Maqolada musiqiy ta’lim jarayonida differensial yondashuvning nazariy asoslari va uning amaliy tatbiqi masalalari tahlil qilingan. O‘quvchilarning individual xususiyatlari, musiqiy qobiliyatlari, o‘rganish uslublari va qiziqishlarini hisobga olgan holda ta’limni tashkil etishning zamonaviy metodlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda differensial yondashuvning turlari - ichki va tashqi differensiatsiya, individual va guruhli ta’lim shakllari, turli darajadagi topshiriqlar tizimi hamda baholashning turli usullari yoritilgan. Maqolada musiqiy ta’limda o‘quvchilarning kognitiv uslublari, musiqiy qobiliyatlarining darajalari va shaxsiy xususiyatlarini e’tiborga olgan holda o‘quv jarayonini loyihalashtirishning metodik imkoniyatlari ochib berilgan. Differensial yondashuv orqali har bir o‘quvchining maksimal musiqiy rivojlanishiga erishish, o‘quv motivatsiyasini oshirish va musiqiy ta’lim samaradorligini ta’minlash yo‘llari taqdim etilgan.