Musiqiy-estetik tarbiyada milliy kuy va qo‘shiqlarning o‘rni - Madina Zokirovna Islimova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida bolalarning musiqiy-estetik tarbiyasida o‘zbek milliy kuylari va qo‘shiqlarining ahamiyati, pedagogik imkoniyatlari va qo‘llanilish usullari tahlil qilingan. Milliy musiqiy meros bolalarning madaniy identifikatsiyasi, estetik didi, axloqiy qadriyatlari va vatanparvarlik tuyg‘ularini shakllantirishda asosiy vosita ekanligi ilmiy va amaliy jihatdan asoslangan. Xalq musiqasining pedagogik potentsiali, milliy kuylari va qo‘shiqlarni zamonaviy mashg‘ulotlarda qo‘llash metodikasi, ularning bolalar psixologiyasi va kognitiv rivojlanishiga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, milliy musiqiy merosni saqlash va keyingi avlodga yetkazishda maktabgacha ta’limning roli, pedagoglarning mas’uliyati va amaliy tavsiyalar berilgan.