Musiqiy ta’lim jarayonida o‘yin metodlaridan foydalanishning nazariy-amaliy asoslari - Sadoqat Sаmаtovnа Ashurova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida musiqiy ta’lim jarayonini o‘yin metodlari asosida tashkil etishning nazariy-metodologik asoslari, psixologik-pedagogik mexanizmlari, didaktik imkoniyatlari va amaliy texnologiyalari fundamental darajada tahlil qilingan. Maqolada musiqiy-didaktik o‘yinlarning turlari, maqsadlari va vazifalari atroflicha yoritilgan: musiqiy idrokni rivojlantiruvchi o‘yinlar, musiqiy xotirani mustahkamlovchi o‘yinlar, musiqiy tasavvurni shakllantirguvchi o‘yinlar, musiqiy-ijodiy o‘yinlar (improvizatsiya, kompozitsiya elementlari), musiqiy-harakat o‘yinlari (musiqiy-ritmik, musiqali dramatizatsiya, rol o‘yinlari), musiqiy-teatrlashtirilgan o‘yinlar, didaktik o‘yinlar (kartali, loto, domino, viktorina, krossvord, jumboq), interaktiv va raqamli musiqiy o‘yinlar, syujetli va syujetsiz o‘yinlar, individual, juftlik va guruhli o‘yinlar.