Maktabgacha yoshdagi o‘quvchilar uchun musiqiy mashg‘ulotlarni tashkil etishning innovatsion strategiyalari - Sadoqat Sаmаtovnа Ashurova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida musiqiy mashg‘ulotlarni zamonaviy talablar va innovatsion pedagogik texnologiyalar asosida tashkil etishning ilmiy-amaliy jihatlari keng ko‘lamda tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida innovatsion mashg‘ulotlarning tuzilishi, rejalashtirish xususiyatlari, tashkiliy-pedagogik shartlari, moddiy-texnik ta’minot talablari, pedagoglarning raqamli kompetensiyalari, kadrlar tayyorlash va qayta tayyorlash tizimlari, innovatsiyalarni joriy etishning bosqichlari va mexanizmlari, innovatsion faoliyatning samaradorligini baholash mezonlari va ko‘rsatkichlari, xavf-xatarlar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham keng ko‘rib chiqilgan.