Maktabgacha ta’lim muassasalarida musiqiy tarbiya dasturlarini modernizatsiya qilish yondashuvlari - Sadoqat Sаmаtovnа Ashurova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida amalga oshiriladigan musiqiy tarbiya dasturlarini zamonaviy talablar, pedagogik innovatsiyalar, ilmiy yutuqlar va jamiyatning o‘zgaruvchan ehtiyojlari asosida modernizatsiya qilishning nazariy-metodologik asoslari, strategik yo‘nalishlari, konseptual yondashuvlari va amaliy mexanizmlari fundamental darajada tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida modernizatsiya tushunchasi, uning pedagogik mohiyati, zarurligi va maqsadlari, zamonaviy maktabgacha musiqiy ta’limning global tendentsiyalari, jahon tajribasi va xalqaro standartlar, milliy ta’lim tizimi kontekstida modernizatsiya istiqbollari. Maqola maktabgacha ta’lim pedagoglari, dastur ishlab chiquvchilar, metodistlar, ta’lim menejerlari, siyosatchilar, ilmiy-tadqiqot xodimlari, magistr va doktorantlar hamda ta’lim modernizatsiyasiga qiziqish bildiruvchi barcha mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.