Talabalarning cholg‘u ijrosini ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik mexanizmlari (skripka cholg‘usi misolida) - Lobar Yusufjon qizi Saydullayeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada talabalarning cholgʻu ijrosini (ayniqsa, skripka cholgʻusi misolida) rivojlantirish bo‘yicha pedagogik mexanizmlari tahlil qilinadi. Maqola kirish qismi hamda besh bo‘limdan iborat bo‘lib, ijro ko‘nikmalarini shakllantirish, ta’lim jarayonida qo‘llanilayotgan yondashuvlar, metodik vositalar, muammolar hamda takliflarga bag‘ishlanadi. Skripka cholgʻusi (violin) - torli ijro instrumentlari ichida keng tarqalgan, ijrochilik texnikasi jihatdan murakkab va talabalardan ko‘pbosqichli rivojlanishni talab qiladigan cholgʻulardan biridir. Muzik ta’lim tizimida bu instrument orqali ijro etish ko‘nikmalari shakllanishi faqat texnik jihatdan emas, balki musiqiy fikrlash, ijro madaniyati va individual musiqachilik qobiliyatni rivojlantirish bilan bog‘liq.