Organik dehqonchilik qilinadigon yerlarda poliz ekinlarini yetishtirish - Marziya Jo‘rayeva; Shohjaxon Xakimov; Ilmiy rahbar: I.Ismatullayev (Science and Education, 2025)
Mazkur maqolada organik dehqonchilik sharoitida poliz ekinlarini yetishtirishning asosiy tamoyillari, agrotexnik talablari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Organik yerlarning tabiiy unumdorligini tiklash, o‘g‘itlashning ekologik manbalari, sug‘orish tizimlari, kasallik va zararkunandalarga qarshi biologik kurash usullari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Shuningdek, organik polizchilikda hosil sifatini oshirish, tuproqning biologik faoliyatini kuchaytirish va ekologik barqarorlikni ta’minlashga qaratilgan tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari organik qishloq xo‘jaligi mahsulotlariga bo‘lgan talab ortib borayotgan sharoitda poliz ekinlarini ekologik toza texnologiyalar asosida yetishtirishning dolzarbligini ko‘rsatadi.