Ko‘p o‘lchovli massiv uchun belgilangan funksiyalarni tadqiq qilish va ularning analitik hamda raqamli xususiyatlari - Gulbodom Oybek qizi Norqulova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada ko‘p o‘lchovli massivlar va ular uchun belgilangan funksiyalarni matematik nuqtai nazardan o‘rganish, ularning analitik rivojlanish qonuniyatlari hamda raqamli hisoblash metodlari asosida tahlil qilish masalalari yoritiladi. Zamonaviy hisoblash tizimlari, modellashtirish algoritmlari va ma’lumotlar tuzilmasi bilan bog‘liq jarayonlar ko‘p o‘lchovli massivlar ustida bajariladigan funksiyalar bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, ularni chuqur o‘rganish nazariy hamda amaliy jihatdan muhim ahamiyatga ega. Maqolada ushbu funksiyalarning xususiyatlarini aniqlash, ularni didaktik yondashuv asosida talabalarga o‘rgatish metodikasi, shuningdek, ularni qo‘llashga doir misollar, ilmiy qarashlar va matematik isbotlar keltiriladi.