Zamonaviy nutq terapiyasi falsafasi: tushunchalar, yondashuvlar va innovatsiyalar - Gulmira Alimjonovna Rayimqulova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy nutq terapiyasi falsafasining asosiy tushunchalari, metodologik yondashuvlari hamda innovatsion yo‘nalishlari yoritilgan. Nutq terapiyasi sohasida inson shaxsiga yo‘naltirilgan yondashuv, kommunikativ kompetensiyani rivojlantirish, texnologik vositalardan samarali foydalanish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy nutq terapevtlarining kasbiy faoliyatida ijodkorlik, empatiya va interditsiplinar hamkorlikning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari nutq buzilishlarini korreksiyalashda innovatsion usullarni joriy etishning muhimligini asoslab beradi.