Al-Xorazmiy merosining STEAM yo‘nalishiga ta’siri - Madinaxon Qudratjon qizi Abdusalomova; Shohsanam Isroilova; Ilmiy maslahatchi: M.Mirzakarimova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada IX asrda yashab ijod qilgan buyuk alloma Al-Xorazmiy va uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni, xususan, STEAM (fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika) ta’limidagi o‘rni yoritilgan. Maqolada Al-Xorazmiyning algebra, algoritmlar, astronomiya va geografiya fanlariga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi hamda uning bugungi STEAM yondashuvidagi ahamiyati ochib beriladi.