Milliy brendlar va go‘zallik sanoatining rivojlanishida tabiiy kosmetika mahsulotlarining o‘rni - Irodaxon Dilshod qizi Xabibullayeva; Muslima Nodirbek qizi Tolqinjonova (Science and Education, 2025)
Mazkur tezisda go‘zallik sanoatining zamonaviy bosqichda qanday o‘zgarishlarga uchrayotgani va bu jarayonda tabiiy kosmetika mahsulotlarining tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Xususan, inson salomatligi va ekologik xavfsizlik omillarining dolzarblashuvi natijasida foydalanuvchilar orasida tabiiy, kimyoviy moddalardan xoli mahsulotlarga bo‘lgan talab ortib bormoqda. Ushbu holat mahalliy brendlar - xususan, “Soft Rose by Muslima” kabi - innovatsion, estetik va sog‘lom parvarish vositalarini ishlab chiqishga zamin yaratmoqda.