Sanoatni rivojlantirish modeli orqali qishloq joylarini rivojlantirishning mohiyati va ahamiyati - Munisa Tolibjon qizi Sharopova; Aziz Faxritdin o‘g‘li Sharapov (Science and Education, 2025)
Mazkur ilmiy ishda sanoatni rivojlantirish modeli orqali qishloq joylarini kompleks rivojlantirish masalalari yoritilgan. Unda zamonaviy sanoat tarmoqlarini qishloq hududlariga joriy etish, mahalliy resurslardan oqilona foydalanish, yangi ish o‘rinlari yaratish va aholi turmush darajasini oshirishga oid mexanizmlar tahlil qilingan. Shuningdek, qishloq joylarida kichik va o‘rta biznesni qo‘llab-quvvatlash, infratuzilmani modernizatsiya qilish hamda sanoatlashtirish orqali hududiy iqtisodiy barqarorlikka erishishning dolzarbligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalarida sanoatni rivojlantirish modeli orqali qishloq hududlarini barqaror rivojlantirishning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati va istiqbollari ochib berilgan hamda amaliy takliflar keltirilgan.