Xalq og‘zaki ijodi namunalari vositasida bo‘lajak mutaxassislarni ma’naviy-axloqiy tarbiyalashning nazariy-metodologik asoslari - Zarina Murodjon qizi Salimjonova (Science and Education, 2025)
Zamonaviy taʼlim tizimida mutaxassislarning kasbiy malakasi bilan birga, ularning maʼnaviy-axloqiy qiyofasini shakllantirish dolzarb vazifa hisoblanadi. Xalq ogʻzaki ijodi - bu xalqning uzoq tarixiy tajribasi, qadriyatlari, odatlari va dunyoqarashini aks ettiruvchi noyob manba bo‘lib, u yoshlarga insoniylik, halollik, vatanparvarlik, mehnatsevarlik kabi fazilatlarni singdirishda samarali pedagogik vositaga aylanishi mumkin. Shu nuqtai nazardan, xalq ogʻzaki ijodi namunalari asosida bo‘lajak mutaxassislarni maʼnaviy-axloqiy tarbiyalashning nazariy va metodologik asoslarini ko‘rib chiqish, milliy qadriyatlar va maʼnaviy merosni kelajakka yetkazishda muhim o‘rin tutadi . Mazkur maqolada xalq og‘zaki ijodi namunalari vositasida bo‘lajak mutaxassislarni ma’naviy-axloqiy tarbiyalashning nazariy-metodologik asoslari yoritilgan.