Haq to‘lanadigan stajirovka - Xayriddin Sirojiddinovich Fayziyev; Shaxzod Abbos o‘g‘li Nurnazarov (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy mehnat bozorida haq to‘lanadigan stajirovkalarning yosh mutaxassislar kasbiy tayyorgarligi, moliyaviy mustaqilligi hamda ijtimoiy tenglikni ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Stajirovkalar ta’lim va ishlab chiqarish o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlikni ta’minlab, yoshlar uchun real amaliy tajriba, ishga joylashish imkoniyati va moliyaviy barqarorlik yaratadi. Maqolada haq to‘lanadigan amaliyotlarning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati, ularning afzalliklari hamda xalqaro tajribalar misolida tahliliy yondashuvlar keltirilgan.