Mehnat tarbiyasi va uning inson kamolotidagi o‘rni - Moxlaroyim Jaloliddin qizi Madaminova; Havohon Nurmuhammadova; Mohlaroy To‘lqinboyeva; Ilmiy maslahatchi: M.M.Mirzakarimova (Science and Education, 2025)
Maqolada mehnat tarbiyasining inson shaxsini shakllantirishdagi o‘rni, uning asosiy maqsad va vazifalari, amalga oshirish yo‘llari yoritiladi. Mehnat tarbiyasining oilada, ta’lim muassasalarida va jamiyatda tutgan o‘rni hamda uning jismoniy, aqliy va axloqiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy yondashuvlar va innovatsion metodlar haqida ham fikr yuritiladi.