Musiqa ta’limida innovatsion g‘oyolardan foydalanish orqali metodologik qarashlarni shakllantirish - Farrux Abduraufovich Jalilov (Science and Education, 2025)
Ushbu maqola musiqa ta’limida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan zamonaviy innovatsion usullar va yondashuvlarni chuqur tahlil qiladi. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, xususan Virtual reallik, Sunʼiy intellekt, mobil ilovalar, bulutli texnologiyalar va kengaytirilgan reallik kabi innovatsion vositalarning musiqa ta’limidagi o‘rni va ahamiyati har tomonlama ko‘rib chiqilgan. Maqolada musiqa o‘qituvchilari va talabalar uchun mo‘ljallangan 10 ta innovatsion g‘oya tavsiya etilgan bo‘lib, ular musiqa ta’limining samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning motivatsiyasini kuchaytirish va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan. Shuningdek, maqolada innovatsion yondashuvlarni amaliyotga tatbiq etishning samarali usullari, mavjud muammolar va ularning yechimlari ham muhokama qilinadi.