Vatanparvarlik tarbiyasi tushunchasi va ahamiyati - Zarnigor Burxon qizi Davronova (Science and Education, 2025)
mazkur maqolada vatanparvarlik tarbiyasi tushunchasi, uning ma’naviy-axloqiy asoslari, yosh avlodni tarbiyalashdagi o‘rni va ijtimoiy-ma’naviy hayotdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan vatanparvarlik tarbiyasi tizimi, uning ta’lim muassasalarida qo‘llanilayotgan shakl va uslublari haqida fikr yuritiladi. Maqolada milliy qadriyatlar, tarixiy tajriba va zamonaviy yondashuvlar asosida vatanparvarlik tarbiyasini chuqurlashtirishning dolzarb jihatlari ochib berilgan. Vatanparvarlik tushunchasi qadimdan insoniyat hayotida muhim ahamiyat kasb etgan. Bu tushuncha jamiyatning ma’naviy-axloqiy tamoyillari bilan bevosita bog‘liq bo‘lib, inson shaxsining shakllanishi va kamolotida muhim rol o‘ynaydi.