Milliy iqtisodiyotda kichik va o‘rta biznesni davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlashning nazariy asoslari - Xadicha Muxammad qizi Rustamova (Science and Education, 2025)
Kichik va o‘rta biznesni davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash iqtisodiy o‘sishning muhim omillaridan biridir. Samarali davlat siyosati orqali kichik va o‘rta biznesga moliyaviy va institutsional yordam ko‘rsatish nafaqat biznesning rivojlanishiga, balki butun iqtisodiyotning barqarorligiga xizmat qiladi. Shu bois, kichik va o‘rta biznes uchun qulay biznes muhitini yaratish va innovatsion yondashuvlarni keng joriy etish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri bo‘lishi lozim. Kichik va o‘rta biznes har qanday mamlakat iqtisodiyotining asosiy tayanchlaridan biri bo‘lib, ish o‘rinlarini yaratish va innovatsiyalarni rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Shuning uchun ham davlat tomonidan kichik va o‘rta biznesni qo‘llab-quvvatlash strategik ahamiyat kasb etadi.