Sibelius dasturi yordamida musiqa ta’limini raqamlashtirish: zamonaviy interaktiv o‘quv qo‘llanmalar yaratish usullari - Mirxon Baxodir o‘g‘li Toshev (Science and Education, 2025)
Ushbu maqola Sibelius dasturidan foydalanib, musiqa ta’limida zamonaviy interaktiv o‘quv qo‘llanmalarni yaratish usullarini o‘rganadi. Maqolada musiqa ta’limini raqamlashtirish zarurati, Sibelius dasturining imkoniyatlari, interaktiv o‘quv qo‘llanmalarni yaratish bosqichlari va ularning ta’lim jarayoniga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, Sibelius dasturi yordamida yaratilgan o‘quv qo‘llanmalar talabalarning nazariy bilim va amaliy ko‘nikmalarini oshirishda samarali vosita bo‘lib xizmat qilishi aniqlangan. Maqola musiqa o‘qituvchilari, ta’lim muassasalari va musiqa sohasidagi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan bo‘lib, raqamli ta’lim muhitini yaratishda amaliy yordam beradi.