Umumta’lim maktab o‘quvchilarida musiqa san’atiga qiziqishni oshirishning pedagogik texnologiyalari: nazariy va amaliy asoslari - Akobir Abdukarim o‘g‘li Soliyev (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada umumta’lim maktablari o‘quvchilarida musiqa san’atiga qiziqishni oshirishning pedagogik texnologiyalari, nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Musiqa ta’limining nazariy jihatlari, estetik, psixologik, ijtimoiy va didaktik yondashuvlar asosida rivojlantirilgan. Amaliy asoslar doirasida o‘quvchilarda musiqa san’ati bilan qiziqishni oshirish uchun qo‘llaniladigan metodlar, usullar va pedagogik texnologiyalar ko‘rib chiqiladi. Maqolada musiqa o‘qituvchilarining roli, interaktiv usullar, kompyuter texnologiyalari va musiqa festival va tadbirlarining ahamiyati alohida ta’kidlanadi. Yondashuvlarning barchasi o‘quvchilarda estetik va ijodiy salohiyatni rivojlantirishga qaratilgan.