Bolalar xor jamoalarini tashkil etishda innovatsion usullardan foydalanish - Sitora Samadjon qizi Saidjonova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada bolalar xor jamoalarini tashkil etishda innovatsion usullar, texnologiyalar va kreativ pedagogik yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Bolalar musiqiy ta’limining samarali bo‘lishi uchun yangi texnologiyalardan, interaktiv ta’lim platformalaridan, multimedia yondashuvlaridan va kreativ metodlardan foydalanish zarurligi ta’kidlangan. Xor jamoalarini tashkil etishda onlayn mashg‘ulotlar, mobil ilovalar, musiqiy dasturlar va gamifikatsiya kabi innovatsion usullar bolalarga musiqani o‘rganish jarayonini yanada qiziqarli va samarali qiladi. Shuningdek, bolalarning musiqiy qobiliyatlarini rivojlantirishda ko‘p madaniyatli yondashuv va ustozlar bilan hamkorlikning ahamiyati yoritilgan.