Yoshlarni oilaviy hayotga tayyorlashda suitsidal xulqni oldini olish omillari - Shoira Davlatmuratovna Karimova; Zuhra Yo‘ldosh qizi Matyoqubova; Madina Abdirasulovna Madaminova; Kurvanjon Ruzmatovna Ibrayimova; Gulnoza Sultanbayevna Xudayberganova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada yoshlarni oilaviy hayotga tayyorlash jarayonida suitsidal xulq-atvorni oldini olish omillari va mexanizmlari tadqiq etilgan. Zamonaviy jamiyatda yoshlar orasida suitsid holatlarining ortib borishi, bu muammoning ijtimoiy-psixologik, madaniy va tibbiy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, oilaviy qadriyatlarni shakllantirish, yoshlar o‘rtasida psixologik bilimlarni oshirish va oilaviy munosabatlarga tayyorgarlik ko‘rish dasturlarini rivojlantirish orqali suitsidal xulq-atvor xavfini sezilarli darajada kamaytirish mumkinligi aniqlangan. Maqolada amaliy tavsiyalar va profilaktika chora-tadbirlari taklif etilgan.