O‘quvchilar musiqiy ijodkorligini rivojlantirishda improvizatsiya metodining ahamiyati - Nargiza Ulug‘bek qizi Ochilova (Science and Education, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning musiqiy ijodkorligini rivojlantirishda improvizatsiya metodining ahamiyati yoritilgan. Improvizatsiya metodining o‘quvchilarga ijodiy fikrlash, musiqiy erkinlik, va mustaqil qarorlar qabul qilishda qanday yordam berishi tushuntirilgan. Ushbu metod orqali o‘quvchilar musiqiy tuzilmalar, his-tuyg‘ular va musiqiy asarlarni o‘ziga xos tarzda yaratishda erkinlikka ega bo‘ladilar. Maqolada musiqiy improvizatsiyaning ta’limdagi o‘rni, uning foydalari va samarali qo‘llash usullari haqida ham batafsil ma’lumot berilgan. Musiqiy ijodkorlikni rivojlantirishda improvizatsiya (erkin musiqiy ifoda) metodining ahamiyati katta.