Дам олиш масканларида фавқулодда вазиятлардан аҳолини муҳофаза қилиш - Искандар Aхматалийевич Миралов (Science and Education, 2025)
Ёз мавсумида тоғ ва тоғ олди зоналари, сув ҳавзалари ва бошқа дам олиш учун мўлжалланган ҳудудларга ташриф буюрган саёҳатчиларни юзага келиши мумкин бўлган турли хил кўнгилсиз ҳодисалар, табиий ва техноген хусусиятли вазиятлар ва бошқалардан муҳофаза қилиш муҳим хавфсизлик тадбирларидан ҳисобланади. Мақолада тоғли жойлар ва сув ҳавзалари бўйларига дам олишга ташриф буюрган фуқароларнинг мазкур ҳудудларда содир бўлиши мумкин бўлган турли хавфлар, фавқулодда вазиятлар ҳақида, шунингдек, дам олиш ҳудудларида хавфсизлик қоидалари ва фавқулодда вазиятларда тўғри ҳаракат қилиш бўйича тавсиялар берилган.