Bolalar nutqi ustida ishlashda olib boriladigan logoritmik mashg‘ulotlardan foydalanishning o‘ziga xosligi - Nodira Baxtiyor qizi Goipova (Science and Education, 2025)
Mazkur maqolada bolalar nutqi ustida ishlashda logoritmik mashqlardan foydalanish, logoritmik darslarning xususiyatlari nutqning rivojlanishida logoritmik mashqlarni tutgan o‘rni. Nutq terapiyasi va psixokorreksiya, ritmik mashqlarni, musiqiy komponentni birlashtirib, nozik vosita mahoratini rivojlantirish. Nutqda uchraydigan kamchiliklarni logoritmik vositalardan foydalanib bartaraf etish yoritilgan.