Mehnat ta’tilining ishlab berilmagan kunlari uchun ish haqidan ushlab qolish - Dostonbek Rustam o‘g‘li Ro‘ziyev; Javohir Alisher o‘g‘li Qahramonov (Science and Education, 2025)
Ish haqidan ushlab qolish asoslari va tartibi, ish haqidan ushlab qolish miqdoriga qo‘yilgan cheklovlar, xodimning xohishiga ko‘ra ish haqini tasarruf etishga oid eng muhim nazariy qoidalar va amaliyotni tahlil etishga bag‘ishlangan. Ushbu maqolada ish haqi va ish haqidan ushlab qolish tushunchalari, ish haqidan ushlab qolishning tasniflanishi, soliqlar va yig‘imlarni undirish uchun ish haqidan ushlab qolish, sud qarorlari va boshqa ijro hujjatlarini, shuningdek vakolatli organlarning qonuniy talablarini bajarish uchun ish haqidan ushlab qolish, ish haqi hisobiga berilgan avansni ushlab qolish, xodim tomonidan ish beruvchiga yetkazilgan zararning o‘rnini qoplash uchun ish haqidan ushlab qolish, intizomiy jarimani undirish uchun ish haqidan ushlab qolish, mehnat ta’tilining ishlab berilmagan kunlari uchun ish haqidan ushlab qolish bo‘yicha yoritilgan.