Astma bo‘yicha xalqaro tashabbuskorlik (GINA) tavsiyalariga kirgan asosiy o‘zgarishlar va ularning ahamiyati - Xusan Ibrogimovich Turdibekov; Sanjarbek Xusanovich Ibragimov; Shaxlo Shuxratovna Kayumova (Science and Education, 2025)
Bronxial astma (BA) ni davolashda tibbiyot xodimlari mahalliy sharoitning o‘ziga xos xususiyatlari, milliy sog‘liqni saqlash tizimlarining resurslari va imkoniyatlaridan foydalanish bilan bog‘liq muammolarga duch kelishadi. Shunga asoslanib, tibbiy mutaxassislar va jamiyatning ushbu kasallik haqida xabardorligini oshirish uchun mo‘ljallangan astmani boshqarish va oldini olish bo‘yicha global strategiya (Global Strategy for Asthma Management and Prevention, GINA) har yili astma tadqiqotlari davomida qabul qilingan yangi dalillarni aks ettiruvchi yangilangan tavsiyalarni nashr etadi. Yillik tavsiyalarining dolzarbligi nafaqat mahalliy sharoitga, balki individual bemorlarga ham moslashtirilishi mumkin bo‘lgan kompleks yondashuvga asoslanadi. So‘nggi yillarda kiritilgan o‘zgarishlar maqolada o‘z aksini topgan.