Rangtasvirda kоmpоzitsiya ishlashning qonun-qoidalari, uslublarini o‘rganishning nazariy va amaliy asoslari - Bobur Abdug‘ani o‘g‘li Nabiyev; Surayyo Nodirbek qizi Lutfullayeva; Odinaxon Jobirxon qizi Olimjonova (Science and Education, 2024)
Ushbu maqolada rangtasvir kompozitsiyasini ishlashda o‘rganilishi lozim bo‘lgan qonun-qoidalar, san‘at asarlarini yaratishdagi kompozitsiya ishlashning o‘ziga xos tomonlari va bosqichlari haqida so‘z boradi.