Глобаллашув ва модернизация замонавий жамият тараққиётининг муҳим хусусияти сифатида - Ҳамида Абдумажидова; Фотимабону Камариддиновна Камариддинзода (Science and Education, 2024)
Мақолада глобаллашув, ахборотлашув ва модернизация жараёнлари, уларнинг ривожланиш парадигмаси, ўзаро алоқадорлиги, цивилизациявий тараққиётда тутган ўрни масалалари ижтимоий-фалсафий жиҳатдан таҳлил қилинган. Ўзбекистоннинг иқтисодий, ижтимоий-сиёсий ва маънавий тараққиётида глобаллашув, ахборотлашув ва модернизация жараёнларининг тутган ўрни ва аҳамияти кўрсатиб ўтилган.