Экспанзер газини тозалаш жараёнини такомиллаштириш тахлили - Ҳамид Олимович Обидов (Science and Education, 2024)
Mақолада метилдиэтаноламиннинг сувли эритмалари билан газларни тозалаш жараёни кўриб чиқилади. 5 вариант билан МДЭА эритмаси ёрдамида газни тозалаш учун кўрсаткичлар берилган. CО мавжудлигида 2МДЭА нинг H S га нисбатан юқори селективлиги учламчи аминларнинг 2карбонат ангидрид билан карбонатларни ҳосил қилиш қобилияти пастлиги билан изоҳланади.