Maktab yoshidagi bolalarni estetik tarbiyasida musiqa asarlarini tanlashning nazariy asoslari - Ne’matova, Gulshan Ramazonovna; Xoliqov, Komil Buronovich (Science and Education, 2024)
Maqola bolalarning atrofdagi dunyo, musiqa, muloqot qobiliyatlari va amaliy muammolarni hal qilish haqida birinchi bilimlarini olishga qaratilgan. Standartlashtirilgan o‘quv dasturi asosida o‘qitiladigan ta’lim muassasalari umumta’lim maktablari deb ataladi. Maktab yoshidagi bolalarni estetik tarbiyalash - bu bolaning atrofidagi dunyoning go‘zalligini ko‘rish qobiliyatini rivojlantirish, shuningdek, ijodkorlik, san’at va ijodkorlik qobiliyatlarini rivojlantirish uchun unga maqsadli ta’sir qilish jarayoni. Maktabgacha yoshdagi bolalarni boyitilgan rivojlantirish, bolaning o‘z ehtiyojlari, imkoniyatlari va qobiliyatlarini bilish orqali individuallashtirishning yagona ijtimoiylashuv jarayonini ta’minlash.