Oʻrta muddatli byudjet amaliyotining ijtimoiy-iqtisodiy mohiyati va uning tuzilishi - Isayev, Husan Mansurovich (Science and Education, 2024)
Ushbu maqola Oʻzbekistonda oʻrta muddatli byudjetlashtirish muammolariga bagʻishlangan boʻlib, unda davlat byudjeti daromadlari va xarajatlari, soliq tushumlari, oʻrta muddatli byudjetlashtirish amaliyotini joriy etishning mazmun-mohiyati asoslari atroflicha yoritilgan. Shuningdek, oʻrta muddatli byudjetlashtirish qanchalik darajada iqtisodiyotga zarurligi, ularni yanada takomillashtirish va ayniqsa davlat byudjetini shakllantirishda uning ahamiyati har bir mamlakat iqtisodiyoti uchun muhim omillardan biri ekanligi ilmiy va amaliy misollar yordamida asoslangan.