Maktabgacha taʼlim tashkilotlaridagi tarbiyalanuvchilarining mustaqillik sifatlari tahlili va bolalarda mustaqillik sifatlarini shakllanishiga taʼsir etuvchi omillarni oʻrganish - Gulyamova, Nafisa Burikulovna; Xolyigitova, N.X. (Science and Education, 2024)
Maktabgacha yoshdagi bolalarda mustaqillikni oʻyin faoliyati orqali shakllantirishni oʻrganishga qaratilgan tadqiqotlar oʻyin bolalarda mustaqillikni rivojlantirishga qanday hissa qoʻshishini tahlil qilish maqsadida amalga oshirishni koʻzda tutadi. Eksperimental yondashuv oʻyinning bolaning mustaqilligiga taʼsirini tizimli tahlil qilish imkonini beradi. Tadqiqotda bolalarning mustaqillik darajasini baholash uchun turli xil usullar va metodlarini qamrab olgan masalan, oʻz-oʻzini baholash shkalasi, xatti-harakatlarini kuzatish yoki maxsus ishlab chiqilgan oʻyin faoliyatida ishtirok etuvchi bolalarning eksperimental guruhini bolalarning nazorat guruhi bilan taqqoslash kabi metodlardan foydalanilgan.