Elektron davomat (biometrik davomat) - Ismoilov, A.; Ne’matulayev, Azizbek (Science and Education, 2024)
Ushbu maqolada dastur orqali shaxslarga smartfon, planshet yoki kompyuter kabi raqamli qurilmalardan foydalangan holda ma’lum bir joy yoki tadbirga elektron tarzda kirish va chiqish imkonini beruvchi tizim yoki jarayon o’rganiladi. Ushbu tizim ishtirokchilarni kuzatib borish va kim bor-yo’qligini aniq qayd etishda yordam beradi.