Reproduktiv yoshdagi homilador va homilador bo‘lmagan ayollarda o‘tkir ichak infektsiyalarini o‘ziga xos kechish xususiyatlari - Mustayeva, G.B.; Tirkashev, O.S.; Xudoyberdiyeva, G.E. (Science and Education, 2024)
O’tkir ichak infeksiyalarini keltirib chiqaradigan patogenlarga ichak disfunktsiyasini keltirib chiqaradigan ko‘plab bakteriyalar, viruslar guruhi kiradi. Ko‘pincha bakterial ichak infeksiyalari, jumladan dizenteriya tayoqchalari (shigella), patogen Escherichia (еscherichia) va yersiniyalar kabi kasalliklar qo‘zg‘atuvchilari mavjud. Virusli o‘tkir ichak infeksiyalari orasida rotaviruslar va adenoviruslar eng katta ahamiyatga ega.