Yotoqxonaga registratsiya qilish dasturi - Ismoilov, Alisher Shakirovich; Solijonov, Azizbek Sobirjonovich (Science and Education, 2024)
Ma’lumki, bundan bir necha yillar avval yotoqxonaga registratsiya qilish uchun Institut yotoqxonasiga tashrif buyurib borib undan keyin navbat kutib keyin yotoqxona mudiri tomonidan qoʻyilgan barcha talablarni oʻqib oʻrganib chiqib, talablarga rozilik bildirib ariza yozish mumkin edi. Talaba yozgan ariza bir necha kun ichada koʻrib chiqilib, talabaning ariza tasdiqdan oʻtgandan keyin talaba kelib oʻziga qulay boʻlgan xonani tanlashi mumkin boʻlar edi. Masalan talaba boshqa viloyatdan kelib oʻqisa talaba uchun yotoqxonaga kelib joylashish bir muammo boʻlardi. Hozirgi kunda talabani muammolarini oʻrganib chiqqan holda talaba oʻqishga kelishidan oldin Institut yotoqxonasiga kelmasdan turib yotoqxonada joy mavjud yoki mavjud emasligini bilib olishi va shu ma’lumotlarga qarab kvartiraga joylashish yoki yotoqxonaga joylashish mumkinligini bilib olishi mumkin. Mavjud tizimning asosiy muammosi faqat qogʻozga asoslangan ish va hamma narsa buni jismonan bajarishi kerak va ular hujjatlarni boshidan qoʻl bilan qoʻlga topshirishlari kerak va maʻlumotni qayta ishlatish tushunchasi yoʻq. Ushbu tizim muammolarni kamaytirish uchun ishlatilishi mumkin talaba ariza modulga qarshi, jismoniy shaxslarga yotoqxona ajratish va talabaning muammolarini hal qilishdir.