Maktabgacha ta’lim tashkilotida sahnalashtirish faoliyatining vazifalari - Ismailova, Nilufar Isroildjanovna (Science and Education, 2024)
Sahnalashtirish faoliyati empatiyani rivojlantirishning eng muhim vositasi - bolalarning birgalikdagi faoliyatini tashkil qilish, ijtimoiy voqelik, badiiy asar yoki ertaklarning ijtimoiy xulq-atvor ko‘nikmalari tajribasini faol o‘zlashtirishga imkon beradi. Natijada bola dunyoni aqli, qalbi bilan anglab, yaxshilik va yomonlikka munosabat bildiradi. Ko‘plab muammoli vaziyatlarni qahramon nomidan bilvosita hal qilish, qiyin muloqot va uyatchanlikni yengishga o‘rgatiladi.